بسیاری از کسب و کارها در زمینه های مختلف خصوصا در جذب مشتری و فروش دچار مشکل می شوند. مشاور بازاریابی کسی است که با توجه مهارت های فردی که بر اساس دانش، مطالعه و تجربه کسب کرده است می تواند به موفقیت کسب و کارها کمک کند. مشاور بازاریاب باید قدرت آنالیز و تحلیل بالایی داشته باشد.
مشاور بازاریابی کیست؟
بسیاری از کسب و کارها در زمینه های مختلف مخصوصا در جذب مشتری و فروش دچار مشکل می شوند. مشاور بازاریابی کسی است که با توجه به مهارت های فردی که بر اساس دانش، مطالعه و تجربه کسب کرده است می تواند به موفقیت کسب و کارها کمک کند. مشاوران بازاریابی باید قدرت آنالیز و تحلیل بالایی داشته باشند زیرا لازم است برای ارائه ی راهکار مناسب علاوه بر شناسایی نیاز مشتری، موانع کار را نیز برطرف کنند.
در واقع اگر بخواهیم تعریف جامعی از مشاور بازاریابی ارائه دهیم می توانیم به جذب مشتری در بهترین زمان و مکان اشاره کنیم. حفظ رضایت مشتریان سبب می شود که میزان تعامل آنها با کسب و کار افزایش یابد. با توجه به این نکته استراتژی بازاریابی باید در راستای سود شرکت و رضایت مشتری باشد. به همین دلیل تکیه بر دانش مشاوران بازاریابی امری الزامی است زیرا آنها توانسته اند به قدر کافی مهارت های های فردی خود را ارتقا بدهند.
مزایای استفاده از مشاور بازاریابی
بسیاری از کسب و کارها علی رغم داشتن محدودیت بودجه، در مسیر بازاریابی دچار خطا می شوند. در واقع این کسب و کارها بر اساس دیدگاه های خود وارد عمل می شوند که این امر علاوه بر شکست مالی برای آنها ضیق وقت نیز به ارمغان می آورد. استفاده از مشاور بازاریابی بهترین راهکار برای انواع کسب و کارها است زیرا استفاده از راهکارهای آنها دارای محاسن بیشماری است که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:
- ارائه یک دیدگاه جامع از بازاریابی
- کمک به انتخاب بهترین ابزار بازاریابی
- شناسایی مشکلات کسب و کار و ارائه راهکار
- هدف گذاری و برنامه ریزی دقیق برای انجام بازاریابی اصولی
- تعیین بودجه مورد نیاز
- تاثیرگذاری بر روی مشتری
- حضور فعال در رسانه های مختلف
- طراحی برنامه های جایگزین برای مواقع بحرانی
- شناسایی بازار هدف و مشتریان بالقوه
- بررسی و تحلیل بازار رقیب
همانطور که از مطالب بالا قابل استنباط است مشاور بازاریابی با موسسات تبلیغاتی اگرچه هم مسیر است اما عملکردی متفاوت دارد. در واقع مشاور بازاریابی در حوزه چگونگی گسترش بازار فروش راهکار ارائه می دهد.
انواع مشاور بازاریابی
بسته به نوع کسب و کار نوع مشاور بازاریابی می تواند متفاوت باشد. در زیر به طور خلاصه به انواع مشاور بازاریابی اشاره می شود:
- مشاوران بازاریابی مخصوص مشاغل کوچک
- مشاوران بازاریابی متخصص برند سازی
- مشاوران بازاریابی آنلاین یا دیجیتال مارکتینگ
- مشاوران بازاریابی شبکه های اجتماعی
- مشاوران بازاریابی مخصوص جذب مشتری
چه کسانی به مشاور بازاریابی احتیاج دارند
به طور کلی تمام کسب و کارها نیازمند مشاور بازاریابی هستند اما برای کسب و کارهای زیر استفاده از مشاوره بازاریابی الزامی است:
- کسب و کارهایی که جدید و نوپا هستند.
- کسب و کارهایی که در تعریف یک هدف درست با مشکل روبرو هستند.
- کسب و کارهایی که استراتژی هدفمند برای بازاریابی ندارند.
- کسب و کارهایی که نیازمند آنالیز و بررسی موفقیت های دوره ای خود هستند.
- کسب و کارهایی که نیاز به افزایش ترافیک، افزایش فالوور و … دارند.
- کسب و کارهایی که در تبدیل مشتریان خود به مشتریان وفادار ناکام هستند.
- کسب و کارهایی که به فکر جذب مشتری جدید و یا ایجاد تنوع در محصولات هستند.
- 9:40 ق.ظ